this is england

den här dagen har jag fokuserat framför allt på att äta. eller, inte framför allt, enbart. jag har ätit hela tiden. men det var en bra dag ända tills nu, och det var inte ätandet som förstörde den. jag tittade just klart på sista avsnittet av this is england '86. jag har aldrig haft så mycket hjärtvärk till en film tror jag. se på den bara! jag har dock kommit i den usla position där jag bara har två dåliga alternativ att välja på. antingen lägger jag mig och kan inte sova, eller så tittar jag på någon smörigt äckligt fin film så att jag ska koppla bort den föregående, men då kommer jag genomskåda min plan och fatta att jag bara tittar på film för att glömma this is england och då kommer jag tänka på den ändå. den är fast.

the boy done wrong again

idag var lund som en frisyr den dagen man ska klippa av den - du vet bättre än den varit någonsin och man börjar tveka. precis den känslan fick jag när jag gick på gatan förbi ÖGs alldeles för en stund sen. där inne i lundagård bland de mysiga låga husen kom ingen vind åt så jag förstod ännu inte att världen inte alls var mysig egentligen. men just då var min jacka tillräckligt varm, gatlyktorna lagom starka och kullerstenarna inte alls snubbelvänliga som de brukar vara. det var bara fint och harmoniskt och iPoden satte så passande soundtrack. dessutom hade jag just varit på drag-teater (vad hände där lund? well done) och livet kändes fint (not till jenny: en av dem var han mange karlsson som vi såg på house of win-win en gång). den här veckan har varit så mycket drag-debatt att jag dör. hur är det egentligen om en kvinna är dragqueen på precis samma sätt som en man vanligen är. klär hon då ut sig till en man som klär ut sig till en kvinna eller klär hon bara ut sig till en annan sorts kvinna och dragar inte alls? jag ska fundera vidare. men jag anser nog att hon dragar som en man som klär ut sig till kvinna.

hur som helst, hur bra frisyren än känns brukar jag klippa av den ändå och så brukar jag bli nöjd efter någon vecka med det nya. precis så ska det bli med flytten till malmö med. inte för att jag nog kommer ångra mig första veckan, men jag kommer nog snabbt sluta sakna lund tror jag.

jag gick ensam på teatern för alla andra var så himla besatta av tentan, vilket jag kanske också borde vara, men jag vägrar. det kommer gå bra. man måste inte sitta hela dagarna, det har jag bestämt mig för. hur som helst, det där med att gå ensam på kulturevenemang; det är en speciell känsla. det är alltid lite jobbigare att ge sig iväg och göra det, men väl där känner man sig ganska ball tycker jag. alla andra står i klungor och själv står man där, säkerligen inte direkt uppmärksammad av någon, men känner sig utstirrad för att det är en ovan situation och då kan man passa på att låtsas att man är en jättemystisk människa som är lite svår att nå. det är nog någon slags försvarsmekanism från mig för att jag inte ska känna mig liten och svag och ensam. jag tycker det är kul i varje fall.

when i grow up

jag ska aldrig mer lyssna på musik när jag är kär i någon. det blir bara så himla jobbigt när man kommer till punkten då man plötsligt ska tvingas bli okär i människan. fast samtidigt kan jag ju inte sluta lyssna på musik när jag tänker på kärlek för det är ju det jag har musiken till. men nu får det i varje fall bli mission:byta musikbibliotek för ett tag. fast jag ångrar mig. nästa gång jag är kär ska jag visst lyssna på musik, jag ska bara se till att den är helkass så jag inte saknar den när jag ska kasta bort den sen.

++++

"lycka är liksom jätteroligt i korta ögonblick men skulle jag eftersträva att vara lycklig hela tiden skulle jag vara någon slags vandrande klitoris" - mark levengood

så låt oss banga det där med att vara lyckliga hela tiden. vi iär lyckliga ibland, som en klitoris. det blir liksom bättre då kan jag tänka mig.

jag var lycklig i förrgår när jag hittade en vandrande säng som var på väg till soporna och som jag lyckades stoppa på vägen och fråga om jag fick ta över. då vandrade den upp på mitt rum istället och nu har jag en 1.40-säng i bra skick som dessutom var alldeles gratis.

det var det jag ville förmedla idag.



RSS 2.0