'cause baby you're confusing me

när jag vaknade vid ett i morse bestämde jag mig för att inte gå upp ur sängen. fanns ingen motivation alls. men så när jag låg där och kände mig sådär dålig men ändå nöjd med mitt beslut hörde jag mamma ropa från ytterdörren. hon hade kommit hem på sin lunchrast med två glassar för att avnjuta något sött i solen med mig, så det var bara att gå upp och äta och då kom också motivationen. sedan fortsatte jag med morgonkaffet i mormor och morfars hammock och de tvingade i mig en glass till så dagen började bra, fast dåligt. den slutade desto sämre med att jag för det första var så kissnödig på bussen hem så det inte går att beskriva ens, sjukt. när jag sedan steg in genom dörren hemma ropade mamma på mig från sängen och sa att det var något allvarligt. jag blev rädd, mamma brukar inte ropa och säga att det är något allvarligt. så jag gick upp och hon bad mig ta bort byttan fylld med spya som stod under hennes säng. motbjudande.


från och med du

det blev ingen midsommarfitta. vi orkade inte. men några kransar blev det. och många öl. och alla hjulade på fälten för det är sådant stadsbarn gör när de kommer ut på stora öppna fält och så ropar de "jag känner mig fri" några gånger. och så klagar de på att det sticks under fötterna. och händerna. lite dumma är de. vi var vakna natten igenom. solen gick ner och sedan upp, efter en stund som kändes typ som tio minuter men antagligen var lite mer. folk somnade i sina tält och när klockan var morgon somnade jag också en stund på min säng. fast sen vaknade jag och då var plötsligt festen slut och man skulle städa. grisigt hus. sedan gjorde guden ella american pancakes och livet var njutbart till och med dagen efter. alla åkte hem utom felle och vi lunkade igenom dagen utan att konversera mer än nödvändigt. det kändes bäst så. vi sov lite varstans. först på altanen, sen på klipporna, så cyklade vi en mil, så såg vi på film, fast mest åt vi, och drack. kopiösa mängder. imorse vaknade vi och tolkade nattens drömmar på sjundesinnet.se. min dom blev: den kommande dagen kommer allt gå på tok. felles: din inre harmoni är bruten och snart skall något i ditt undermedveta dränka din personlighet. kändes jättebra.

fast dagen gick bra. och vad jag förstår är felicia ungefär densamma som i morse. mest har vi lyssnat på oskar linnros och tagit reda på hur gamla felicias kändispojkvänner är. om de över huvut taget är något att tänka på. sen åkte jag till jenny och picknickade lite och gick en chokladpromenad. så gjorde jag världens längsta spotifylista så att vi kunde köra iPodleken - nu utan iPod. sen åkte jag hem med sista bussen och så sprang jag hela vägen hem för jag hade för lite på mig. om två dagar börjar jobbet och det känns som mitt liv är slut. en månad, jobba typ 125%, solen kommer säkert skina hela tiden. tur att midsommar ägde så jag har något trevligt att tänka på när jag går in i det svarta.

oskar linnros - från och med du


midsommarfittan

jag funderar på om man kanske skulle få alla som kommer på festen imorgon att göra en midsommarfitta. det är det bästa jag hört på länge. http://alexanderchamberland.blogspot.com/2009/06/helt-plotsligt-censurerar-expressen.html



fast jag skojade. jag ska inte tvinga alla att bygga en jättavagina, men jag ska inte tvinga någon att bygga en jättepenis heller. vi bangar traditionen. vi äter paj istället för sill och så dricker vi vodka istället för någon väl vald snaps. nu är jag lite nervös för det kommer många. men det var ju det som var meningen. men jag är nervös ändå. dessutom har jag köpt ett linne som är sådär högt i halsen ni vet, inte polo, bara tajt ringning, men det gör att nervositeten liksom tilltar lite. man mår lite illa. men det får det vara värt. linnet är snyggt.

let go

jag skulle göra skivor till fredag. då landade droppen som fick bägren att rinna över (det är sådant man inte får säga på mitt jobb för de boende tar det ordagrant och förvirrade så jag får passa på att säga sånt utanför) och jag orkade inte leta runt i de jävla mapparna mer. därför sorterade jag hela musikbiblioteket och en stund senare låg de 10gigbyten musik i 11 genrebundna mappar istället för hur som helst lite varstans på datorn. det bästa jag gjort på länge. fast då blev det ju att jag inte gjorde några skivor så nu har jag massor kvar att göra imorgon. städa hela huset, fixa upp högtalare och cd-spelare och skit, handla, komma på vad jag ska ha på mig plus fixa alla skivor. men på fredag är det fest, så får jag hinna så mycket som möjligt innan. dricker folk tillräckligt snabbt kommer de varken se vad jag har på mig eller om det är städat i huset så det får läggas längst ner på listan.

jag gillar att hitta halvbekanta människors bloggar och läsa igenom dem så långt tillbaks att man skäms. jag håller på med det just nu. snart skäms jag. och så lyssnar jag på jj för jag upptäckte just dem. jag tror det är lite sent typ för de har halvhypeats ett tag. jag har bara inte orkat ta tag i dem. jag orkar inte ta reda på om mumford and sons är bra heller. alla pratar om dem. samma med jónsi. men nu har jag skaffat mig robyns nya i varje fall. den är typ hur bra som helst, fast jag vet en dejlig rosa är ju lite random.

nu är klockan halv två igen. jag är så trött på detta vända dygn. jag borde verkligen sova. inatt sov jag och viktor på en 90-säng och skruvade oss hela natten. jag sov som en sten som vanligt, i varje fall nästan, viktor sov inte däremot. jag vet inte om det berodde på mig eller på hans totalvända dygn. god natt.

fångade i tiden som går

jag vaknade av att de ringde från jobbet. jag hatar när man vaknar av att det ringer från jobbet och solstrålarna utanför attackerar ögonen så fort de öppnas för man blir så himla trött då. de ville inte ha mig idag dock utan imorgon så min akuta trötthet behövde inte bli så långvarig. däremot var jag trött ändå för jag hade inte sovit mycket. när klockan var tre inatt flög jag nämligen upp. jag låg och sovtittade på l-word när jag kom på hur jag skulle kunna göra en klänning av min sjal så då sprang jag upp och fixade det. jag blev fett nöjd.

annars har jag mest bara gått idag. jag tog på mig sjalklänningen igen, ringde ihop några vänner så gled vi runt i trakten. gick en mil sammanlagt kom vi fram till. och så badade vi lite också. och åt lite rullbröd och räkost. som förr. allt man gör här hemma känns som förr, fast det är nu, det är konstigt. nästa sommar kommer antagligen "sitta i en park i göteborg och dricka folköl" kännas som förr.
de bor hos mig nu.

for a minute there, i lost myself, i lost myself

felle ringde från flygplatsen för en stund sedan. hon hade just landat i sverige. det var skönt att höra rösten igen och när vi lade på fällde jag en liten tår. ibland förstår man inte riktigt hur mycket man saknar människor och ibland är man lite extra känslig för man börjar tvivla på hur bra man egentligen kommer klara av att flytta. nu är hon hemma i varje fall, saker känns som vanligt igen och jag sitter ensam denna lördagkväll och tittar på milk. bra film. nu är den slut och jag lyssnar på musik istället. bra musik.

radiohead - karma police

dancing on my own

tiden bara går nu. hur som helst och vart som helst. jag förstår ingenting men nätter och dagar är samma sak. i förmiddags vaknade jag hos anna b och kände den just nu alltför välbekanta baksmällan. jag vet inte om det är studentfirandet som sitter kvar i oss ännu eller om det är behovet av att kväva paniken för framtiden men man borde göra något åt det. typ hitta alternativa sätt att umgås på. typ göra pizza och spela geni som vi gjorde ikväll. gårdagskvällen var parkförfest och sedan båten där kvällens happening var. henrik berggren stod vid skivspelaren och han sög. anna b hälsade på honom i varje fall. han var dryg dessutom. men innan vi gick hem fick han till en låtföljd som började med två smiths och sen en joy division. då var kvällen värd priset för inträdet och vi kunde lugna i sinnet gå hem och ha efterfest för tre hos anna. vi dansade och drack superäckliga absintdrinkar ackompanjerade av erik satie till en början för jag var i satie-mood. sen övergick vi till lykke li. det var en bra kväll. det kändes sommar. och det kändes: man är ju bara ung en gång.


.

bostadsbidrag: eventuellt 1100
studiemedel: 2684
studielån: 5136

eventuell bostadshyra: 4500
överskott: 4420

så ser hösten typ ut
hur mycket äter man för i månaden?
jag vill inte ta massa lån. jag kan ju inte maxa csn-lånet, det kommer ju bli galet jobbigt sen när jag är lågavlönad eller arbetslös och ska betala tillbaka allt. jag ska skaffa sambo.

eller så blir jag kändis och tjänar massa pengar istället, så kan jag ta feta lån och leva  gott nu. jag vet inte, jag måste fundera lite till.

Horisonten är nån annans konstruktion

pappa sitter bredvid mig och tittar på tractorpulling och peter apelgren som berättar bockarna bruse. det är hans vanliga youtube-rutiner och det är ju ganska mysigt faktiskt.

dagen har varit hård. igår åkte jag in till stan och åt frukost med helena och sen gick hela dagen och hela natten och plötsligt hade halva lördagen gått också innan jag var hemma. efter saras studentmottagning med sista studentmottagningsgratisfyllan för i år tog anna b med mig till någon jävligt avlägsen del av kungsbacka för där hade grahn fest. ganska mycket av en dimma, och känslan förstärktes starkt av rökmaskinen som han hade hyrt och som alla skjöt ut rök ifrån hela tiden. så sprang man då runt där, som vanligt, och dansade, pratade, skrattade, kissade och drack och klockan gick. pö om pö föll folk ihop och somnade på olika mattor och jag valde en matta där jag trivdes bra. så kom en hysterisk siri och pratade om något viktigt och jag var jättedålig på att vara bra kompis för jag hörde ingenting. sen kom anna, en timma efter att jag somnat och sa att vi skulle gå. så gick vi där, med smink överallt och en fylla som ännu inte övergått i bakfylla, genom det avlägsna området klockan 8 på morgonen när alla andra sov. sedan var dagen förstörd. kom hem och sov bort en stund av tiden, sen satt jag och var mos i huvudet för att sedan ta en dusch och åka till hagabion med jenny och se en konstig film. jag hatar att vara vaken under den stund då fylla går över till bakfylla. den är liksom inte behaglig alls.

och jag tycker det är tråkigt att bryta goda vanor så jag sov just en timma på vårt golv.

i keep the one i love in the freezer

idag fick mitt jobb mig att känna mig så hopplös att jag inte orkade åka in till stan ens. plötsligt ser jag inte fram emot denna sommaren alls. fast imorgon ska jag äta frukost på egg and milk och det känns ändå bra.

,

jag glömmer av min blogg. det känns som något bra. jag har aldrig varit ledigare än jag är nu. det känns jättekonstigt men det är så himla skönt. fast imorgon ska jag jobba, men jag känner mig ändå ledig så skit samma. mina dagar består av mornar då jag fixar goda frukostar och tittar på six feet under, sen är det dagar då jag cyklar och hänger runt, sen är det kvällar då jag hänger runt. det är sjukt. cykla är förövrigt det bästa som finns.

cause i´m a free(ky) bitch baby

jag tog en halvfarlig promenad och gjorde halvfarliga saker. promenaden i sig var halvfarlig eftersom den ägde rum sen kväll, på gränsen till natt och jag saknade mobiltelefon. en risk redan där. för att sedan pumpa på med adrenalin avvek jag från trottoaren och gick genom det höga gräset på platsen där jag en gång sett en orm. strax därpå gick jag upp på farliga stället under bron där alla coola satt när man var liten och för att toppa med det bästa så satte jag mig på kyrkogården när klockan slog tolv. i princip hela promenadens tankeverksamhet gick åt till att försöka utreda varför jag gjorde som jag gjorde och jag kom inte fram till någonting. jag minns att jag läste en bok en gång som hette "jag tycker om att gå på farliga ställen" och jag minns inte hur den var, så jag kanske  borde läsa den igen.


allting är hej då. hejdå klassen, hejdå skolan, hejdå göteborg snart, hejdå livet som jag hittills känt till det, hejdå jag själv som jag hittills känt till mig själv, hej då maya som åker tillbaka till kalifornien om en vecka. det är dåligt att ha vänner som bor på andra sidan jorden eller vad kalifornien nu blir. det så långt mellan mötena. vi hade en fin kväll idag i varje fall. badade i havet, tittade på havet och luktade på luften. sedan klippte jag hennes hår och följde henne hem för att sedan krama hejdå. sedan tog jag den halvfarliga promenaden för att försöka samla mina tankar, men det gick dåligt tror jag.

dagens skönaste

dagens skönaste var tjejen som sprang på bussen sist av alla. jag satt nedsjunken i mitt säte och tänkte som vanligt sova på sista bussen hem. så startar motorn efter stoppet på centralen och den ska precis till att backa då den öppnar dörrarna igen för att släppa in en andfådd tjej och jag känner med henne för jag har sprungit till sista bussen så himla många gånger. i det läger brukar man som påsprungen tjej tacka busschauffören och sätta sig. då säger hon: "alltså, förlåt, jag sprang in i väggen"

dagens datum är 1 juni. det betyder att jag tar studenten imorgon. det betyder att i morgon ska något hända som jag förhoppningsvis minns resten av mitt liv. blir najs.

RSS 2.0