i know you love me

när jag vaknade idag frammanade jag i huvudet bilden av ett litet rosa paket som stod på min sängkant. på etiketten stod det: grattis på födelsedagen Marie önskar Marie. jag blev genast ivrig och slet upp det släta pappret. däri fanns en lapp med snirkliga bokstäver och följande stod skrivet:
Denna dag, den 31/3 - 2010 tillåter jag dig marie osbeck att gå in på alla bloggar du vill mer än en gång. du får alltså frångå din vanliga regel som strängt säger ett besök om dagen. idag kan du alltså släppa alla hämningar och gå in på alla bloggar om och om igen. hoppas din dag blir underbar. i know you love me xoxo marie

textbaserad

chattar med johan om kärlek. eller inte kärlek, vet inte. det är vi bra på i varje fall. två år av hårdträning i textbaserad konversation om kärlek, känslor och skitsnack. det känns bra.

imorgon är det hamburgerätartävling i skolan. jag är en av fem deltagande och jag går under namnet bloody mary. jag var astaggad när jag anmälde mig, nu känner jag mig riktigt äcklad.

imorgon kommer viktor och amina hit och sover, det händer inte var dag. sen när vi vaknar så fyller jag år. det blir spännande. 19 år är ju rätt meningslöst. men jag lade en önskelista på köksbordet igår kväll innan jag lade mig och när jag vaknade på morgonen var den mirakulöst borta. antagligen uppäten. fast egentligen tycker jag inte om att få saker för det är så jobbigt att öppna inför folk. men när öppningen är klar då tycker jag om att ha fått saker.

kort biografi med litet testamente

idag tog jag mig ur min puppa och åkte in till stan och nordhemsskolans loppis. när jag satt på bussen insåg jag att jag inte skulle hinna utan att jag kunde skita i det och åka direkt hem till johan, sätta mig på hans säng och ha sådär skönt halvtråkigt. men så var bussen tidig och som ett mirakel hann jag med en tidigare spårvagn och jag hann till loppisen och när jag stod där mitt bland alla kläder och tiden var över stängningstid sa de: nu är allt gratis, ta det ni vill ha fort för vi ska plocka ihop. så jag gick därifrån med en sopsäck med kläder. den var inte fylld, jag lovar, men en sådär 6-7 plagg fick jag väl med mig. det var himla värt. efter det gick jag och viktor hem till johan och jag sög på gta så jag tog facebook istället så spelade viktor tv-spel. sen läste jag lite om de olika partierna, man ska ändå välja, men det var tråkigt så jag övergick till det mer intressanta valet som berör ämnet vilken festival man ska välja i sommar. det var svårt. WoW såklart, den är självskriven. den kostar 1400 i år förresten. jag hatar dem. jag tänkte storsatsa på roskilde i år kanske om folk ville med, men så hade inte ens de så himla roliga bokningar så jag stannar nog hemma istället. åker på snusstock, jobbar i norge. skiter i tälten och främlingarna.

thåström - kort biografi med litet testamente

så var det med det och så var det med detta och så var det inget mer

jag hade fått ett sms från comviq.

cause i'm a free bitch baby

jag går i ide lite. sitter i min fåtölj med fötterna på en stol och hörlurar så världen utanför hörs inte. innan jag placerade mig här har jag haft konsert, sett björn på kontiki, somnat med bok, vaknat med bok, haft prov om det som stod i bok, sejdlat på en tid då sejdeln är tomt, varit hos linnea, cyklat hem med karin, haft tetravin som läckte ut i hela väskan, ätit massa fil med frukt.

enda målet med dagen är, som ni vet, millennium-trilogin. i och för sig har jag inte tittat på min mobil och man kan ju hoppas att det kommit nåt kul erbjudande där, eller så hoppas jag inte på det idag, vet inte. men hur som helst, de har lagt den jävla earth hour-grejen på första halvan av millennium. jag tror jag måste bryta det. jag kan ha timman en halvtimma innan alla andra, så kan jag sluta en halvtimma innan också. men alla kommer tro att jag fuskar. åh.

house of cards

det är så synd om mig:

- mitt hopsydda sår på benet har spruckit. kommer bli fult. inte okej.
- jag har plockat en liter kattbajs i trädgården för att göra mamma glad. hon blev glad, det var äckligt.
- vi har lama workshopdagar i skolan. jag spelar tuba för skojs skull men det är inte kul ändå.

nu googlade jag uttrycket för skojs skull för att se om det hette skojs skull eller skoj skull. första tråden var ett forum med diskussionen om huruvida det hette skojs skull eller skoj skull. vi bor i ett i-land, jag googlade just ett i-landsproblem. första svaret är: Det är bara ett idiomatiskt uttryck; sådanas utformning är rätt godtycklig; men just denna makes väl sense, och den (för _s skull) har ju också motsvarigheter i andra språk, exempelvis finska (_n vuoksi), engelska (for _'s sake) och antik grekiska (_ς ἕνεκα).

det makes väl sense kanske.

dagens: radiohead - house of cards


4.6%

idag var jag så dålig på quadrapop på bussresan hem att jag gav upp. istället satte jag mig och räknade på olika meningslösa saker. några gamla favoriter är att det kostar typ 830 kr per år att köpa ett tuggummipaket i veckan och att det kostar drygt 900 att köpa en kaffe om dagen i skolcaféet. dagens upptäckt var att jag spenderat ungefär 5.625 dygn i en stillastående buss utanför centralen dessa tre år då jag gått gymnasiet. röd express står alltid still på centralen i typ 5 minuter. det innebär 10 minuter per tur-och-retur-resa. det innebär 135 timmar, alltså 5.625 dygn. waste. för att inte tala om de 50.5 dygn jag suttit på bussen över huvud taget på tre år. det är 4.6%.

gloria

denna modevisningsdag på rummet slutade som vanligt med att jag fick på mig gamla hängslen från högstadiet och tänkte "jo, men det är ju ganska snyggt ändå. om man bara bortser från att man ser så jävla poppig ut. har man dem rätt kanske det inte ser så poppigt ut". och så kommer jag ta på hängslena till skolan imorgon och så kommer jag vantrivas, som alltid när jag har hängslen. men det är ju skönt att vissa saker är som vanligt i varje fall, något att falla tillbaka på när allt annat förändras.

för övrigt åt jag just filmjölk och banan. det borde man äta oftare. i och för sig har jag ätit det både till frukost och kvällsmat idag så oftare än så kanske man inte behöver det. men ungefär så ofta, det är lagom. för filmjölk med skivad banan i är nämligen gott. godare än bara filmjölk, nyttigare än yoghurt.

helgen var bra förresten. fredagen var tråkig men jag bakade chocolate chip cookies på fel recept och facebookchattade med johan så den blev okej tillslut. lördagen var effektiv med städning och sen lite modevisning och konsert på house of win-win. det var helbra. sen tog vi te hos sara och avslutade med att möta siri och dricka en staropramen på andra långgatans trottoar för staden var död. varenda människa hade filmkväll. idag var bara en lång dag som avslutades med promenad med mamma genom ett kattskitsluktande jörlanda (det bor alldeles för många katter inne i samhället och nu smälter isen och bajset kommer fram. måste vara därför) och nu säger jag godnatt med dagens: patti smith - gloria


patti

jag har städat mitt rum. jag har verkligen städat det på riktigt den här gången. mamma tycker inte bara att det är bra, hon kommer in i rummet och säger att det är en stor glädje. det är kul att kunna göra henne glad.

jag städade nog för att slippa plugga, liksom jag gör det mesta för att slippa plugga. nu sitter jag och tittar på en patti smith-dokumentär som jag sett förr till exempel. förra gången somnade jag dock för den är väldigt långsam och snygg och klockan  var typ asmycket om jag minns rätt. parallellt med detta kombinerar jag kläder från min garderob som jag inte brukar kombinera och så ser jag om det blir nå bra. ibland blir det det och då posear jag lite framför spegeln för det tycker jag är kul.

patti smith är som jag förresten. hon vill ta på tavlor när hon går på konstmuséer. folk brukar inte förstå dragningskraften jag känner i mina fingrar när jag tittar på konst, men hon kände precis så. det är därför jag köpt en tavla till mitt rum som har sådär överflödigt med färg på sig och som jag får ta på hur mycket jag vill.

!

oh yes. kan ju meddela alla er som tänkt "fan, nu kan jag inte festa någon av de kommande 6 lördagarna för att jag omöjligt kan missa något av milleniumtrilogin, de utlovar ju faktiskt ovisade scener." det finns på svt-play. söndagarna är räddade.

dust and water

projektarbetsgruppen har en låt på myspace nu. vi ser något slags ljus.
http://www.myspace.com/femtonochfemton

dagens bästa var busschauffören som kör skolbussen utanför mitt hus och som jag alltid möter när jag går till bussen på torsdagar. hon verkar alltid så otroligt glad att se mig. vinkar och ler, och jag vinkar och ler och så kör hon vidare och jag går vidare och jag tror att vi båda alltid är lite gladare efter det. dagens sämsta var också en busschaufför konstigt nog. det var 50-bussen och jag trodde jag skulle dö för jag sprang ut framför bussen utan att fatta att den var på väg att köra och chauffören blev säkert helt livrädd så han började tuta fanatiskt, men vi klarade det. ingen av oss dog. dock var jag tveksam en stund för när jag slog mig ner i busskuren omedelbart efteråt sjöng antony and the johnsons "dust and water" i mina öron och då kan man börja tveka på om man befinner sig i världen eller om man faktiskt förflyttats till något slags stadie mittemellan. men sen kom nästa låt och jag kom fram till att jag faktiskt var i livet.

god natt

little trouble girl

det här är typ asbra


det här är typ askul


pass this on

stygn i benet. tre tror jag det blev. doktorn tog bort pricken idag. först bedövning och jag trodde jag skulle dö. sen lite mer bedövning för när hon började skära trodde nog till och med hon att jag skulle dö för jag var som en sån där spratteldocka. sen började hon skära på riktigt och jag trodde fortfarande att jag skulle dö men då trodde hon väl inte på min panik riktigt längre så då körde hon ändå. efteråt levde jag fortfarande och jag hade ett födelsemärke mindre och tre stygn mer på min kropp. imorgon har jag säkert träningsvärk från den himla anspänningen.

the knife - pass this on

viktors bidrag till dagens stretchövningar för mungiporna



innocent bones

alla är ute och dricker öl. jag är hemma och väntar på att saltön ska börja och har sällskap av mitt värkande iprenpåverkade huvud. känns typ inte värt alls. siri påminde mig om hur mycket vi har att plugga så jag ska väl sätta mig med det bara för att allt ska bli så tråkigt som möjligt.

dagens låt: innocent bones - iron&wine. och först nu har jag fattat att det bara är en man som gör musiken, inte ett band. det var förvånande.

äsch

här sitter jag och är sjuk och missar de tre sista föreställningarna av operan. ovärt.

igår lämnade jag scen under sista scenen för att gå ut och spy. det kändes ändå bra att pressa sin kropp till bristningsgränsen för kulturens och konstens skull. det är sådant man ska ha gjort. fast att spy känns ju aldrig bra.

jag ska typ sova för att följa dagens trend. god natt.

tänk på döden

jag hade ledig dag och var ändå tvungen att åka till skolan för att fixa grejer. det innebar mellankoli och när jag satt där, försjunken i de dovaste av tankar på en spårvagn mellan lunden och kapellplatsen och tittade ut på miljön som passerade utanför såg jag ingångarna till kyrkogården vid Ullevi norra och på ett av valven stod det rätt och slätt "tänk på döden". jag ska aldrig bo i lunden. tänk att åka förbi det där varje morgon.

och nu när jag sitter och skriver detta är det en långsam snyggt filmad isländsk film på tv som verkar rätt jobbig och alldeles nyss blev en man trött på sitt piano för att det inte fanns någon musik i det och sen slog han sönder det med en yxa. konstig ångestig kille.

förresten borde man inte vara vänstervriden nu som ung för då riskerar man att bli sådär patetisk och dum i huvudet som vuxen som plura jonsson är när han går i tv och köper snygga ostar och viner och korvar för hur mycket pengar som helst. vill man göra det när man är äldre är det lika bra att släppa sina kommunistiska tankar redan nu för annars kan de vändas emot en, såsom jag vänder plura mot honom själv nu. i och för sig har jag ingen koll på hur vänster plura var, men han måste väl ändå ha varit vänter? eller är. men klart man är vänstervriden nu när man är fattig. men kom igen då, vi kan väl fortsätta såhär. skita i allt vuxet med dyra saker med snygga namn.

gör det

känns livet lite meningslöst? känner du tristessen tränga sig på när du går på gatan och hör spårvagnarna skramla fram på ett sätt som inte är sådär trevligt som det är ibland? har du tröttnat på grus i skorna såhär när snön smälter? så kände jag. då testade jag att vissla och plötsligt ändrade världen färg från svartvit till rosaskimrande och fåglarna började sjunga i samma tonart omkring mig. tristessen var som bortblåst, jag hoppade indianhopp till olskrokstorget och gjorde high-five med pensionären med rulatorn. så gör som jag: börja vissla på offentliga platser.



running up that hill

nu har jag skrivit ansökan om vårdjobb inom stenungsunds kommun 5 gånger tror jag och det är alltid något som saknas. det är referenser och personligt brev och så måste man ta reda på vem man ska skicka till och så är det massa grejer så man måste stänga av datorn, vänta till dagen därpå, ta reda på och sen börja om. gång på gång. hoppas man får jobb fort så man slipper hålla på och söka.

för övrigt har jag spenderat 9 av dagens timmar på en soffa i en aula full av operasångare. det är inte okej. fast alla timmar var inte på soffan, vi byttes faktiskt av, men de timmar som inte var på soffan var på publikstolarna, inte så mycket bättre. sämre tror jag till och med. vecka 10 år 2010 går till historien som en av världens mest meningslösa. det enda meningsfulla är att peka fuck-you och göra miner och vara omogna när rossing (vår regissör och lärare som inte ser detta som något skolprojekt eller annat trams utan som religion. han har sagt det själv) vänder ryggen till. det tillför inte så mycket mening till veckan tyvärr.

sen skulle jag vilja sända en tanke till dark was the night-skivan som inte längre finns med oss på spotify. den fattas oss men jag uppmanar er att ladda hem. inget är mer värt att vara olaglig för. i metro stod det om robyn idag och de sa: ett nytt album väntas under våren, följt av ytterligare två före årets slut. låter inte det vansinnigt? jag tror de måste uttryckt sig fel. hon kan väl inte få för sig att släppa tre skivor på ett år när hon inte släppt något nytt på 5 år?

dagens: running up that hill - kate bush



hurt

i morse skulle jag testa klänningen som jag köpt till balen. jag drog på den och krånglade upp dragkedjan i ryggen. så tittade jag på den och så tittade jag på bilder från förra årets bal och funderade på om den var snygg eller ful. jag vet inte vad jag kom fram till. snygg tror jag. sen skulle jag i varje fall ta av mig och då fastnade den himla dragkedjan i ryggen och jag stod och krånglade i säkert 10 minuter och insåg att jag skulle missa bussen som jag skulle ta in till stan och visste inte vad jag skulle ta mig till. då är det bra att bo vid mormor och morfar så att man bara kan knacka på hos dem och be om hjälp. efter ryckande och pillande och förstoringsglas och argumentation om huruvida tyget var fast på in- eller utsidan så gick dragkedjan ner och jag kunde i harmoni fortsätta min dag efter en hysterisk bussresa in till stan där jag fick 30 sms på 40 minuter. jag räknade.

dagens: johnny cash - hurt

fast egentligen är dagens låt magnus carlson - det värsta av allt. men den är inte lika cool. dessutom hade jag typ blivit tvungen att citera med rader som "kärlek är som nikotin" och "vad fan ska man med kärlek till, det blir ju aldrig som man vill" och jag har en känsla av att de citaten inte är tillräckligt coola heller så jag valde hurt för då slipper jag oroa mig. den är liksom cool.

masthugget

utmattning. när jag befann mig typ en knapp kilometer från mitt hem insåg jag hur vansinnigt kissnödig jag var. jag hörde knappt vad björk sjöng i mina öron längre för hela medvetandet bestod av tanken på min urinblåsa existens. det var bara att bestämma sig, antingen fick jag springa hela vägen hem eller så fick jag fortsätta gå. är man kissnödig kan man inte göra något mittemellan (kissar utomhus gör man dessutom bara när man är full så det var uteslutet). jag bestämde mig för att springa. så där sprang jag då, i min stora vinterjacka och vanliga jeans i nattmörkret. det kändes väldigt märkligt men jag hann knappt känna märklighetskänslan förrän jag var hemma för fokus låg under hela springperioden på urinblåsan. sen fick jag kissat. intensiva känslor.

ikväll köpte vi take away-kaffe på stigbergstorget och vandrade upp till masthuggskyrkan. jag kände mig väldigt mogen för våren och där uppifrån såg man ingen snö så då kunde man låtsas, om man bara ignorerade den iskalla muren under rumpan. jag ska resa ett tält vid masthuggskyrkan när det blivit vår på riktigt och så ska jag bo där. det är det bästa stället i stan och jag vet att det är töntigt för alla göteborgsmusiker håller jämt på och snackar om att de skriver sina låtar där och skaffar inspiration, men det är ju sant, det är så himla bra ställe. blir jag någonsin produktiv musiker ska jag också skapa däruppe. sen kollade vi southpark och jag somnade som vanligt och plötsligt så hade johans säng gått sönder. ovärt.

god natt

control

har sett på control igen och genomgår samma apati som vanligt efter en genomtittning.
nu ska vi planera norge och försöka söka jobb. jag är inte optimistisk.

love lockdowm

jag är så trött. så trött så trött så trött. så himla trött. imorgon är jag ledig i varje fall, då ska jag sova sova sova och måla måla måla, för att ta vara på ledigtiden. sen kommer resten av veckan då jag ska agera rekvisita i operan. jag och felicia går runt på scenen, spelar på vår vanligtvis bristande kvinnlighet och pratar snusk för allt vi säger sägs ändå i sådan låg ton att det inte hörs till publiken för vi är som möbler, utfyllnad på scen. då får man försöka göra det bästa av den otroligt uttråkande situationen och i varje fall prata snusk och nicka förstående mot varann som om vi pratade om grannfrun som just fått barn. 3 dagar till premiär. 87 dagar till student.

lady gaga är ball. big love är inte en så himla bra serie. gamla alice i underlandet är hysterisk. att äta för mycket godis är onajs.

god natt

dagens: love lockdown - kanye west för den är typ genialiskt gjord. pianot är sjukt fult egentligen men det blir så himla bra där.

skip tracer

idag spenderade jag en håltimma på att spontanköpa både balklänning och studentklänning. det känns sådär. det är inte klädesplagg man spontanköper. men om jag bestämmer mig för att behålla dem är det ju klart och det hade ju varit himla gött. bestämmer jag mig för att lämna tillbaka dem har jag massa pengar att spendera på beyond retro det kommande året, det är ju okej det med. alltså är det okej.

kvällen spenderades hos julia och anton som bjöd på mat. känns ballt att ha vänner som har egen lägenhet och dessutom är sambos. vi växer upp.

nu är det tre lektioner kvar, sen är jag som en enda stor operabubbla igen. eller förra gången var det musikal men sak samma. jag ser inte fram emot det alls, men det är lika bra att släppa alla försvarsmekaniskmer som försöker sätta igång och skydda mig från den totala avskärmning från omvärlden som sceniskt musikprojekt innebär. man får ge sig hän helt enkelt.

dagens: sonic youth - skip tracer för ikväll var det stjärnklart när  jag gick hem med sonic youth i öronen. det blir väldigt kallt när det är klart väder, men när man ser stjärnorna är det nästan värt det.

vad sjutton skriver jag om egentligen? snart ska jag skriva något politiskt eller något roligt eller något, jag lovar. låt oss ta en kaffe på det. god natt!

great hairday

det är jobbigt att ha en så great hairday att man inte vill gå och lägga sig för man vet att man kommer vakna upp fulare imorgon.

båtlåt

bloggens nya inslag: dagens sannabild. den går ut på att jag varje dag lägger upp en bild på sanna. typ.



idag var de sol och då blev jag glad. jag förstår inte hur det går till det där med väderpåverkan men jag styrs som en ballong i vinden av vädrets humör. det är ju bra för då slipper man känna något själv och kan lämna kännandet åt himelen.

glassarna kostar 10 kr på coop landala nu. värt.

dagens: båtlåt - 15:15
det är projektarbetet och vi satt i 2 fucking timmar idag för att audio-mixdowna den jävla låten från cubase till en vanlig mp3-fil. jag hatar datorer.

staring out the world

när banankakan står i ugnen kompenserar jag med att köra en halvtimma yoga. det blir alternativ yoga till winter took his life, en billig rökelse och i en totalt oharmonisk miljö på en liten plätt av golvet som jag lyckats få ren genom att trycka bort det som låg där. men det var gött. yoga är min nya mening med livet. anna b sa att det finns på friskis, värt.
snart kan jag göra en edie



och nu ska jag se på film för imorgon har jag sovmorgon och då är det förbjudet att inte vända på dygnet hur trött jag än varit idag och hur mycket jag än vill sova. men jag kommer klara det för jag har sovit så fort jag fått möjlighet. på bussen, på bokis, på bussen igen och jag hade definitivt sovit på historian om inte jag och viktor råkat hamna på de jobbiga platserna längst fram.

dagens: winter took his life - when you said you headed home för yogans skull.
annars: stina nordenström - staring out the world

160 cm line


160 cm line

Santiago Sierra


prostituerade fick pengar till knark om de lät tatuera in ett streck på ryggen. samtida konst må jag säga. det är intressant.

nutida konst är mindre intressant, men det funkar. den här nedanför är typ fin i varje fall. fråga mig inget om den bara, jag kan inte ens stava konstnärens namn. jag har i varje fall prov imorgon och trots att det är det bästa teoretiska ämnet i skolan dessa dagar så är det svårt att trycka in någon som helst -ism i mitt huvud.



här ska firas

amina är min gud. jag har rekord i läsare och jag misstänker att hennes facebookwallande bidragit. hela 8 stycken på en dag. jag vet, det är iögonfallande många. firar med en blaskig cappucino gjord på pulver i påse och meddelar er att lcd soundsystem, local natives och marina and the diamonds är senaste tillskotten till way out west. de två förstnämnda blir fina att se. marina vet jag inte, hon lät typ som andra, men hon kanske är bra. sen ger jag er en dagens också: björk - wanderlust. och inte nog med det, jag ger er ett kilo  mjöl också (fast det där är två visst)

http://www.youtube.com/watch?v=GQFqrOEu3Rc

RSS 2.0